perjantai 30. elokuuta 2013

Vakoojat Suomesta saapuvat jälleen.. day 2Sitten koitti torstai ja toinen työpäivä Tesanon Papayessa. Siellä meidät otti vastaan ravintolapäällikkö Baba Y, (miten olikaan niin ravintolan näköinen nimi?!). Työvaatteet vaihdettuamme pääsimme heti hommiin. Meille neuvottiin alusta pitäen tilausten vastaanottaminen, tarjoilu ja rahastaminen. Ravintolapäällikkö vei meidät myös kierrokselle ja esitteli keittiön.

Keittiölaitteet olivat vanhoja, eivätkä automatisoituja, oletettavasti kuitenkin hyvin asiansa ajavia. Työntekijöillä oli kaikilla oma tehtävänsä ja nimike. Omiin työpaikkoihimme verraten työntekijöitä oli tuplaten asiakaspaikkoihin nähden. Meillä tarjoilija hoitaa koko asiakaspalvelutilanteet tilauksesta plokkaukseen, kun taas täällä asiaa hoitaa parhaimmillaan 6 henkilöä. Tokihan tämä vaikuttaa myös palkkaukseen, tarjoilija saa keskimäärin 100 euroa palkkaa kuukaudessa.  Eipä ihme että aikaa jäi jutusteluun ja lorvimiseen. Yritimme käyttää tämänkin ajan hyödyksemme haastattelemalla salihenkilökuntaa. 

Makoisa kalavarras. Annokset olivat isoja ja riisiäkin oli riittävästi ;)Papayen salihenkilökunta
Suurin osa kuului liittoon, ja ainakin yksi työntekijä kertoi että hänellä oli ollut ongelmia, joihin hän sai liitosta apua. Papayesta selvisi, että se on ghanalainen pikaruokaketju, joka on perustettu 20 vuotta sitten. Yrityksellä on kolme ravintolaa Ghanassa: Spintexissä, Tesanossa ja täällä Osussa, jossa hotellimmekin sijaitsee. Työntekijöitä yrityksessä on noin 300 henkilöä. Lisäksi selvisi, että meitä edellispäivänä kuumottanut rouva oli ravintoloiden omistajan vaimo ja kotoisin Venäjältä. Hän uskoi meidän olevan vakoojia ja kenties varastavan liikeidean.

Kaksi päivää kului lopulta todella nopeasti, ja yhtäkkiä jäähyväiset olivatkin jo edessä. Lämpimimmät muistot jäivät henkilökuntaa ja asiakkaita kohtaan jotka jaksoivat hymyillä meille suomalaisille lumiukoille :)Teksti: Heidi ja Johanna (Jouhana & Heda)
Kuvat Maria Vuorma

1 kommentti:

  1. Eikös tämä kuumottava rouva ollut myös Papayen henkilöstöjohtaja? Se on merkittävämpi titteli kuin omistajan vaimo.

    VastaaPoista